RESUM (OVERVIEW)

Activistes i periodistes russos han sobreviscut a agressions, intimidacions i detencions durant la nostra campanya per salvar de la destrucció un dels boscos més antics de Moscou. El nostre moviment per reconduir l’autopista de peatge que travessaria el bosc de Khimki s’ha convertit en una de les accions populars més inspiradores i llargues de Rússia.

Ja no és només el bosc:
Ens enfrontem a un legat de corrupció i suborns per part dels oficials del govern, la policia i els lobbies empresarials que han permès que aquest projecte segueixi endavant. L’últim any, després que milers de ciutadans protestessin al centre de Moscou, vàrem guanyar una victòria important quan el President Dmitri Medvédev va parar momentàniament la construcció. Un dels nostres principals organitzadors, Evgenia Txiríkova, mare de dues nenes i resident a Khimki, ha presidit aquesta campanya amb valor des de 2007, amb un alt risc per la seguretat de la seva família.

La construcció de l’autopista es reprendrà:
Ja aquest mes, la companyia constructora multinacional francesa Vinci està autoritzada a iniciar la primera fase de l’autopista. Aquesta és la nostra millor oportunitat per parar el projecte abans que arribi el personal de la constructora. Per això, ens dirigim a tu per augmentar el nostre suport internacional.
Ja que el Govern rus ens ha fallat, el nostre objectiu ara és Vinci, que podria obtenir grans beneficis amb aquest projecte i és l’única companyia occidental involucrada en la construcció.
Li demanem a Vinci que aturi la seva participació en la construcció de l’autopista entre Moscou i Sant Petersburg fins que no es decideixi una ruta alternativa que no inclogui el bosc de Khimki.
També estem organitzant una setmana internacional de mobilitzacions del 24 al 30 d’abril. Esperem que ciutats de tot el món hi participin en senyal de solidaritat. El què pots fer per defensar el medi ambient i els drets humans de Rússia és firmar aquesta petició.
Si us plau, firma ara. També pots deixar un missatge personal. Per a més informació sobre como col·laborar, envia un e-mail a ecmoru@gmail.com o entra al nostre Facebook. Si us plau, digue’ns si representes un grup ecologista o de drets humans y vols firmar una carta de coalició de suport.
¡Gràcies! Save Khimki Forest Movement i Campaign for the Release of the Khimki Hostages.

 

CARTA DE PETICIÓ (PETITION LETTER)

Salvem el bosc de Khmki

Benvolgut Sr. / Sra.,

Li escric per expressar-li la meva gran decepció amb Vinci per la seva participació en la destrucció del bosc rus de Khimki.

Li demanem a Vinci que respecti el seu compromís amb el Pacte Global de les Nacions Unides. Unint-se al pacte, Vinci es va comprometre a “donar suport i respectar els drets humans reconeguts en el pla internacional” i assegurar-se que no és “còmplice d’abusos contra els drets humans”. Si fem una ullada a la llista d’abusos contra els drets humans comesos contra els activistes del bosc de Khimki, és evident que participant en aquest projecte Vinci està incomplint el pacte.

La ignorància ecològica, així com també el menyspreu cap al medi ambient, han donat lloc a abusos contra els drets humans. S’han produït agressions i atacs contra els defensors del bosc per part de persones amb simbologia nazi, oficialment contractats per la companyia constructora. A més, els activistes que s’han oposat al projecte han estat detinguts il·legalment i intimidats amb freqüència.

Ja que és l’única companyia occidental involucrada en la construcció de l’autopista i tenint en compte els abusos comesos contra els drets humans, li demano que es retiri del projecte o que es negui a començar la construcció fins que el Govern rus no decideixi una ruta alternativa que no inclogui el bosc de Khimki.

Atentament,